Auteursarchief: Sarah

Over Sarah

In 2001 ben ik begonnen met de bacheloropleiding Industrieel Ontwerpen aan de TUDelft. Tijdens deze jaren heb ik gewerkt op huiswerkinstituut Voltaire, waarbij ik jongeren met veel plezier hielp met hun huiswerk, het voorbereiden van hun schoolonderzoeken en eindexamen. Na de bachelor heb ik gekozen voor de master Integrated Product Design. Binnen deze vrij technische master heb ik keuzevakken gevolgd in de richting van de master Design for Interaction (product-mens interactie), zoals Multisensory Design, Zen Design en Design for Childrens' Play and Learning. Ontwerpen met als doel een positieve verandering in houding en gedrag van mensen heeft me altijd geïnteresseerd. Ik geloof in een continu veranderende omgeving, waarin verandering in mensen eerder onvermijdelijk dan onmogelijk is. In 2008 ben ik afgestudeerd op een digitaal en interactief lesprogramma over bewust consumeren voor kinderen in groep 8 van de basisschool. Werken met kinderen en jongeren vind ik leuk en het inspireert me. Ze hebben een pure beschouwing van de dingen. Maar er komt steeds meer op jonge mensen af (door de consumptiemaatschappij en de media), waardoor ik denk dat ze wel wat support kunnen gebruiken om stevig in hun sneakers te kunnen staan. Daarom ben ik gestart met Braveys. Sinds het opstarten van Braveys geef ik workshops, maak ik grafisch werk en doe ik zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek voornamelijk bij TNO Kwaliteit van Leven in Leiden (nu Expertisecentrum Lifestyle) en de Gemeente Delft. Ik ben een theoretisch kader voor 'de held' aan het creëren waarop ik projecten neerzet (zie elders op deze website) en ben beginnen aan mijn NLP Master-practitioner opleiding, om meer te leren over methoden voor gedragsverandering en effectieve communicatie.

Braveys in de Happinez

HappinezWat leuk om in de Happinez te lezen over Braveys! Bedankt Happinez!

Aan de Happinez-lezers zeg ik graag: Welkom!

Als je vragen hebt, stel ze vooral!

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van de activiteiten van Braveys? Laat dan je emailadres achter voor de nieuwsbrief (in de rechterkolom). Zo blijf je ook altijd op de hoogte van nieuwe projecten en producten van Braveys, of acties in de shop.

Monsterbouwplaten gratis te downloaden

De twee monster bouwplaten

De twee monster bouwplaten

Vanaf vandaag kun je zelf de monsterbouwplaten die horen bij ‘Lila en de bedmonsters’ gratis downloaden van deze website. Je vindt de link in de kolom hiernaast en op de productpagina van het kinderboek!

Monsterlijk veel plezier! – Sarah

PS. Stuur een foto van jezelf met jouw gemaakte monster naar mail@braveys.nl, en kom net zoals Lennox en Nova met jouw monster op de website te staan!

‘Lila en de bedmonsters’ is te bestellen!

Het boek is af!‘Lila en de bedmonsters’ is een voorlees kinderboek met een tweetal bouwplaten van monsters, bedacht voor kinderen vanaf 4 jaar. Het boek is vanaf nu te bestellen!

Het kinderboek is ontstaan, omdat ik iets wilde maken voor kinderen met een angst voor monsters bij het slapen gaan. Het oorspronkelijke doel is dat het kind zijn/haar angst kan overwinnen, op een ontspannen en leuke manier! De principes in het boek zijn uiteraard ook goed voor kinderen die niet bang zijn (geloof in eigen kunnen, etc.).


De basisgedachte van ‘Lila en de bedmonsters’ is: Wat nu als je het monster onder je bed zou kennen?

Het kinderboek kan ‘los’ (met gratis digitale bouwplaten via de e-mail) of als ‘set’ (met fysieke bouwplaten) besteld worden.

Als je de bouwplaten liever fysiek ontvangt (scheelt aanzienlijk in tijd om te printen en te knippen), krijg je er ook gluedots bij, waarmee jij en je kind samen heel makkelijk de bouwplaten in elkaar kunnen plakken. De fysieke bouwplaten zijn beperkt beschikbaar…

Voor meer informatie over ‘Lila en de bedmonsters’, en bestelinformatie, zie de productpagina.

Veel lees-, speel- en slaapplezier!

Folder voor behandelcentra diabetes

Braveys heeft samen met Frank Kupper van Mens in de Maak theaterworkshops ontwikkeld voor jongeren met diabetes, op basis van de resultaten van het TNO Happy Balance onderzoek.

Tijdens het onderzoek kwamen we erachter dat er jongeren zijn die de zorg voor hun ziekte heel goed weten te combineren met het hebben van een goed en leuk leven. Hoe doen zij dit? De strategieën die zij toepassen nemen we als basis voor de workshops, want deze zijn bruikbaar voor iedereen! We hebben de intentie de workshops uit te breiden, ook voor jongeren met een andere chronische ziekte, aangezien de strategieën breed toepasbaar zijn. 

Folder Happy Balance workshops

Op de Happy Balance pagina lees je meer over de workshops en het onderzoek. 

De folder voor diabetes behandelaars en behandelcentra is nu gratis te bestellen, via het contactformulier. Heeft u vragen, neem gerust contact met ons op!

De ‘Super sidekick t-shirts’ zijn te bestellen!

Braveys heeft een serie bijzondere t-shirts ontworpen voor jongens van 9 t/m 14 jaar. De tekening op de voorzijde is gemaakt door Jefta Bade. De tekening toont een jongen met zijn ‘Super sidekick’. De t-shirts hebben een doel: Sterker in je sneakers staan!

Het idee in het kort: Bij het geven van een kado heb je altijd even de kans om er een verhaal bij te vertellen. Bij het geven van dit t-shirt (aan je zoon, broer, neef, vriend) vertel je hoe belangrijk de ontvanger voor jou is en dat je altijd achter hem zult staan! Hiervoor kan je ook het kaartje gebruiken dat aan het t-shirt hangt. Jouw boodschap kan zijn: “Je bent niet alleen, ik hou van je en ik sta altijd achter je! Ik geloof in je. Je hebt een sidekick, waar je altijd van op aan kan.” Op deze manier geeft het t-shirt kracht en moed aan de jonge eigenaar!

De oplage is beperkt: Maat 9-11Y (134-146cm) en maat 12-14Y (152-164cm), in de kleuren lichtblauw, lichtgroen en donkerblauw. Er komt een kaartje bij voor jouw boodschap! De t-shirts zijn op verantwoordelijke en duurzame wijze gemaakt en bedrukt. De prijs van een Super sidekick t-shirt is €24,95 incl. btw, de prijs met verzending binnen Nederland is €27,35.

Lees hier meer over het idee voor deze t-shirts en mogelijkheden om ze te bestellen.

Peptalk Stickers nu te bestellen!

Peptalk Stickers CloseUpIs het niet heerlijk om dagelijks een peptalk te krijgen?! Vanaf vandaag zijn de Peptalk Stickers van Braveys te bestellen. Het zijn statische stickers. Plak ze op je spiegel, laptop of telefoon. Zo zie je de peptalk iedere dag!

Een setje bestaat uit zes stickers en kost €4,84 inclusief 21% btw en verzendkosten binnen Nederland. Bestel je stickers hier… zolang de voorraad strekt…

PS. Laat me zien waar jij de stickers plakt! Mail een foto naar mail@braveys.nl

 

Rapportage Happy Balance

In de afgelopen twee jaar heb ik met veel enthousiasme meegewerkt aan ‘Happy Balance’, een onderzoek van TNO, waarbij we van jongeren met een chronische ziekte hebben geleerd hoe zij de zorg voor hun ziekte en het hebben van een goed en gelukkig leven weten te combineren tot een leven in balans.

De onderzoeksmethoden waren bijzonder interactief: We hebben zowel online focusgroepen gedaan op een forum als foto- en theaterworkshops, waarbij we met de jongeren dieper op de bevindingen zijn ingegaan.

De deelnemers waren jongeren met diabetes type 1 of een spierziekte, tussen de 12 en 18 jaar, en ‘experts in balans’. Binnenkort verschijnen er op deze site ook infokaarten met de resultaten in het kort.

De rapportage van het Happy Balance onderzoek is nu te downloaden van de TNO website.