Happy Balance

De workshops

Samen met Frank Kupper van Mens in de Maak geeft Braveys theaterworkshops voor jongeren die leven met een chronische ziekte. Dit doen we op basis van de resultaten van het TNO Happy Balance onderzoek.

De focus van de workshops ligt in de eerste workshop op de vaardigheid van het ontdekken van praktische oplossingen in het dagelijks leven en in de tweede workshop op de strategieën voor het omgaan met tegenslagen (positief denken, voor jezelf opkomen). De workshops kunnen optioneel worden aangevuld met individuele coachings-trajecten bij de jongeren thuis.

We geven de workshops bij behandelcentra, maar kunnen ook zelf een locatie regelen. In overleg stemmen we de workshops af op de wensen van het centrum. Er is dus veel mogelijk! Mocht u interesse hebben in deze workshops kunt u contact met ons opnemen en de folder gratis bestellen.

 

Het Happy Balance onderzoek

Met veel enthousiasme heb ik meegewerkt aan ‘Happy Balance’, een onderzoek van TNO, waarbij we van jongeren met een chronische ziekte hebben geleerd hoe zij de zorg voor hun ziekte en het hebben van een goed en gelukkig leven weten te combineren tot een leven in balans.

De onderzoeksmethoden waren bijzonder interactief: We hebben zowel online focusgroepen gedaan op een forum als foto- en theaterworkshops, waarbij we met de jongeren dieper op de bevindingen zijn ingegaan.

De deelnemers waren jongeren met diabetes type 1 of een spierziekte, tussen de 12 en 18 jaar, en ‘experts in balans’.

De rapportage van het Happy Balance onderzoek is nu te downloaden van de TNO website.

Voor een betere verspreiding van de resultaten worden er infokaarten gemaakt met de resultaten in het kort voor jongeren, ouders en behandelaars. De infokaarten zijn hier te downloaden:

Artikel in Diabc

In het blad Diabc (thema ‘complicaties’, jaargang 66, 2012) van de diabetesvereniging Nederland, stond een artikel over het Happy Balance onderzoek. Je ontvangt dit blad automatisch als je lid bent van de DVN.